Menu
Keresés
Personal menu
Magyar
English
Magyar
Magyar
English
Felhasználói fiókom
Felhasználói fiókom
Bezár
Bejelentkezés
Űrlap letöltése
Menu
Bezár
Kapcsolat
Főoldal
/
Könyv
/
A 80/20 elv - A titok, hogyan érjünk el többet kevesebbel?
A 80/20 elv - A titok, hogyan érjünk el többet kevesebbel?
Legyél te az első, aki kritikát ír a termékről!
SKU (saját egyedi azonosító):
9786155334269
Forgalmazó:
Bookline
Megosztás:
Megosztás Twitteren
Megosztás Facebookon
Megosztás Pinteresten
Elérhetőség:
Jelenleg nincs készleten - előrendelheted és amint a forgalmazótól beérkezik az áru küldjük a rendelést.
Richard Koch amerikai közgazdász, korunk egyik legtermékenyebb menedzsment írója. Nevéhez fűződik a 80/20 szabály, a korábbi Pareto-elv újraértelmezése és továbbfejlesztése. Több mint egy évszázada annak, hogy Pareto megfigyelte a ráfordítás és eredmény közötti állandóan fennálló aránytalanságot. A 80/20 elv szerint a munkánk eredményének 80 százaléka a ráfordított idő 20 százalékából keletkezik. Így ráfordításaink négyötöde gyakorlatilag haszontalan, és ez természetesen ellentétes azzal, amit várnánk. A 80/20 szabály kimondja, hogy létezik egy belső egyenlőtlenség az okozatok és az eredmények, a ráfordítás és a produktum, az erőfeszítés és a jutalom között. A 80/20 arányszám jó mércéje ennek az egyenlőtlenségnek. Az üzleti életben is sok példa igazolja: a termékek 20 százaléka hozza az eladások 80 százalékát; a termékek vagy vevők 20 százalékának köszönhető a vállalatok vagy szervezetek profitjának 80 százaléka. A könyv abban új, hogy kiterjesztette a 80/20 elvet más területekre is. Felismeri az elv kettős, egymást kiegészítő természetét a hatékonyság fokozása és az életminőség javulása között. Segít azoknak, akik többet szeretnének kihozni az életükből, ki akarnak tűnni a tömegből és növelni akarják tevékenységük hatékonyságát. A könyv egymillió példányban kelt el, és 34 nyelvre fordították le.
Termék jellemzők
Műfaj
vezetési stratégiák
Gyártási év
2016
Formátum
Könyv
Oldalszám
344
Oldalunk cookie-kat használ. Ha oldalunkon böngészik, azzal elfogadja ezen cookie-k használatát.
OK
Tudj meg többet