Keresés
Magyar
Menu Bezár

Borászati technológia

SKU (saját egyedi azonosító): 9789632866352
Forgalmazó: Bookline
Elérhetőség: Jelenleg nincs készleten - előrendelheted és amint a forgalmazótól beérkezik az áru küldjük a rendelést.
Ez a mű az érett szőlőtől a palackozásig tartó technológia nagyon bonyolult, sok odafigyelést és tudást követelő szakma minden mozzanatát ismerteti. A bor minősége függ - a jól választott szőlőfajtától és a termőhelyi viszonyoktól, - a szőlő érettségétől és betakarításának módjától, - a borkészítési technológiától (szőlőfeldolgozás, mustkezelés, erjesztés), - a bor kezelésétől a tisztító és stabilizáló eljárásoktól, a borharmónia kialakításától, - a bor érési viszonyainak szabályozásától, - a bor tárolásának körülményeitől. E munkafolyamatok után következik a bor palackozása, s így jut el a kereskedelembe, a borkedvelő fogyasztóhoz. A könyv mindezeket a technológiai folyamatokat egy-egy fejezetben ismerteti, amit az érzékszervi vizsgálatok és a fogyasztási szokások alakulásának leírása zár. Eperjesi Imre sok évtizedes bortechnológiai és oktatói gyakorlata, írói tapasztalata egy letisztult, lényegre törő, a mára kialakult borkultúrának megfelelő újdonságokat is tartalmazó könyve nélkülözhetetlen a felnövekvő borásznemzedékek számára. A Borászati technológia első tagja annak a trilógiának, amit a Kállay Miklós: Borászati kémia és Magyar Ildikó: Borászati mikrobiológia című munkái követnek.
Termék jellemzők
FormátumKönyv
MűfajGasztronómia
MűfajBorászat
Gyártási év2010
Kötéscérnafűzött, keménytáblás
Oldalszám314