Menu
Keresés
Personal menu
Magyar
English
Magyar
Magyar
English
Felhasználói fiókom
Felhasználói fiókom
Bezár
Bejelentkezés
Űrlap letöltése
Menu
Bezár
Kapcsolat
Főoldal
/
Könyv
/
Talajművelési ABC
Talajművelési ABC
Legyél te az első, aki kritikát ír a termékről!
SKU (saját egyedi azonosító):
9789632867311
Forgalmazó:
Bookline
Megosztás:
Megosztás Twitteren
Megosztás Facebookon
Megosztás Pinteresten
Elérhetőség:
Jelenleg nincs készleten - előrendelheted és amint a forgalmazótól beérkezik az áru küldjük a rendelést.
A klasszikus művelési ajánlások között napjainkig időtálló a jó talajmunkára való késztetés maradt. A jó tartalma azonban megváltozott. A szemre szép felszín alatt a talaj állapota gyakran rosszabb a véltnél, míg a - korábbi felfogás szerint - szemnek kevésbé tetszetős mentes lehet az állapothibáktól. Szélsőséges időjárási körülmények között jónak olyan művelési módszerek és fogások mondhatók, amelyek a legkisebb kárt okozzák a talaj fizikai és biológiai állapotában. A talaj és állapotának alapos megismerésére elegendő időt kell szánni mindenkinek, akinek köze van vagy köze lesz hozzá. A talaj megújulása, minőségének megmaradása vagy javulása ugyanis csak tartósan kímélő művelés és gazdálkodás eredményeként várható. A korábbinál nehezebb klímakörülmények arra intenek, hogy többet kell tudni a talaj válaszairól. A könyvben ABC sorrendben lelhetők fel a talajhoz és a műveléshez kapcsolódó kifejezések, a gazdálkodási eredetű és a klímával összefüggő talajállapot-hibák leírásai és következményei. A károk felismerése, a kármegelőzési és kárenyhítési tanácsok reményeink szerint a talajok hatásosabb védelme mellett biztonságosabb gazdálkodást segítenek elő. Ez a szakkönyv a talajminőség-javító, talajszerkezet-, víz-, szén- és okosan költségkímélő művelésre való áttérés hasznosságát sugallja, bemutatva azokat a feltételeket is, amelyek teljesítésével ezek a célok sikerülhetnek.
Termék jellemzők
Műfaj
növénytermesztés
Gyártási év
2017
Formátum
Könyv
Oldalszám
288
Oldalunk cookie-kat használ. Ha oldalunkon böngészik, azzal elfogadja ezen cookie-k használatát.
OK
Tudj meg többet