Menu
Keresés
Personal menu
Magyar
English
Magyar
Magyar
English
Felhasználói fiókom
Felhasználói fiókom
Bezár
Bejelentkezés
Űrlap letöltése
Menu
Bezár
Kapcsolat
Főoldal
/
Könyv
/
Terra Benedicta
Terra Benedicta
Gyártó:
AVilla Pasarét Kft.
Legyél te az első, aki kritikát ír a termékről!
SKU (saját egyedi azonosító):
9789638924353
Forgalmazó:
Bookline
Megosztás:
Megosztás Twitteren
Megosztás Facebookon
Megosztás Pinteresten
Elérhetőség:
Jelenleg nincs készleten - előrendelheted és amint a forgalmazótól beérkezik az áru küldjük a rendelést.
Először 2003-ban jelent meg a Terra benedicta - Tokaj and beyond c. kötet angol nyelven. Huszonkét borvidék, a Kárpát-medence klímája és geológiája, történelmi áttekintés és némi gasztronómia is helyet kapott a könyvben. A kötet egyértelműen olyan, magyar nyelvet nem ismerő borkedvelőknek szól, akik érdeklődnek boraink iránt. Nem kíván útmutatást adni magához a bor kóstolásához, hiszen a külföldiek ezt rengeteg módon elsajátíthatják, éppen csak a hazai borkínálat sajátságai kerültek leírásra. Számos bortermelő szerepel a leírásokban, a Függelék részben hasznos listákkal kiegészítve. Terjedelmes rész foglalkozik a legnagyobb mennyiségben termesztett szőlőfajtákkal is. A szerzőket nem kell bemutatni, hiszen Mészáros Gabriella, Rohály Gábor és a sajnos múlt évben távozott Nagymarosy András írásait már sok helyen olvashattuk. A kötet újbóli megjelentetését a szerkesztő és kiadó Mészáros Gabriella szerint az a rengeteg változás indokolta, ami az elmúlt tizenöt évben jellemezte a hazai bor-életet. Az 1990-es évek az útkeresés és alapozás időszakát jelentették, a minőség és egyediség csak jóval később tűnt fel, mint afféle hívószó a bortermelők és fogyasztók számára. Küllemét tekintve is változik valamelyest a könyv, de alapvető klasszikus arányai megmaradnak.
Termék jellemzők
Formátum
Könyv
Műfaj
Idegen nyelvű
Műfaj
English books
Műfaj
Non-Fiction
Műfaj
Cooking, Food, Drink
Műfaj
Gastronomy
Kötés
kemény kötés
Gyártási év
2017
Oldalszám
248
Oldalunk cookie-kat használ. Ha oldalunkon böngészik, azzal elfogadja ezen cookie-k használatát.
OK
Tudj meg többet